Pasta rybna z awokado

mar 5, 2024 | Przepisy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado (ok 150g)
  • łyżeczka soku z cytryny (do smaku)
  • około 100g obranej z ości wędzonej ryby (makrela, pstrąg, łosoś mogą być
    wymieszane)
  • świeżo mielony pieprz,
  • sól.

Przygotowanie:
1.Dojrzałe awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę za pomocą łyżki.

2.Miąższ rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniał.

3.Rybę pozbaw skóry, oczyść z ości i wrzuć do miseczki.

4.Wszystko delikatnie wymieszaj, dodaj świeżo mielony pieprz.

5.Dodaj resztę soku z cytryny.

6.Po spróbowaniu ewentualnie można dosolić, pamiętając jednak, że wędzona ryba może słona.

Smacznego!

*Pestkę możesz wsadzić do doniczki na oknie aby mieć piękną, nową roślinę.