Składniki:
- 1 dojrzałe awokado (ok 150g)
- łyżeczka soku z cytryny (do smaku)
- około 100g obranej z ości wędzonej ryby (makrela, pstrąg, łosoś mogą być
wymieszane) - świeżo mielony pieprz,
- sól.
Przygotowanie:
1.Dojrzałe awokado przekrój wzdłuż na pół, wyjmij pestkę za pomocą łyżki.
2.Miąższ rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniał.
3.Rybę pozbaw skóry, oczyść z ości i wrzuć do miseczki.
4.Wszystko delikatnie wymieszaj, dodaj świeżo mielony pieprz.
5.Dodaj resztę soku z cytryny.
6.Po spróbowaniu ewentualnie można dosolić, pamiętając jednak, że wędzona ryba może słona.
Smacznego!
*Pestkę możesz wsadzić do doniczki na oknie aby mieć piękną, nową roślinę.