Składniki:
-
chleb tostowy wieloziarnisty graham – 2 kromki
-
ser mozzarella light – 20g
-
szynka – 20g
-
szczypiorek siekany- 2 łyżki
-
cukinia – 3 plasterki
-
miks sałat – 1/2 opakowania
-
pomidorki koktajlowe – 10 sztuk
-
olej tłoczony na zimno – 1 łyżka
-
ocet jabłkowy – 1 łyżeczka
Przygotowanie:
1. Umyj wszystkie warzywa.
2. Pokrój szczypiorek.
3. Weź dwie kromki pieczywa.
4. Ułóż plasterek sera na jednej kromce.
5. Ułóż szynkę na serze.
6. Dodaj na szynkę odrobinę posiekanego szczypiorku.
7. Ułóż dodatkowy plasterek sera.
8. Przykryj wszystko drugą kromką.
9. Na kromkę połóż plasterki cukinii.
10. Wszystko zapiekaj w grillu elektrycznym.
11. Przygotowanie sałatki: W trakcie zapiekania wyłóż zielone warzywa do miseczki, dodaj resztę szczypiorku, pokrojone pomidorki. Polej surówkę łyżką oleju i łyżeczką octu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
12. Wyjmij tosta z opiekacza i zjedz z sałatką.
Smacznego!