Składniki:
- opakowanie mrożonych warzyw – kompozycja na zupę,
- 2 łyżki ryżu,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 kostka warzywna bio,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 liście laurowe,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 10 ziarenek pieprzu,
- sól do smaku,
- koperek,
- opcjonalnie jogurt naturalny.
Przygotowanie:
1.Cebulkę pokrój w pióra.
2.Czosnek przekrój na pół.
3.Na oliwie zeszklij cebulkę.
4.Dodaj czosnek.
5.W garnku zagotuj litr wody.
6.Dodaj kostkę bio, cebulkę z czosnkiem,
7. Dodaj 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu i mieszankę mrożonych warzyw.
8.Gotuj pod przykryciem ok. 10 minut.
9.Zupę dopraw solą.
10.Możesz dodać jogurt i koperek.
Smacznego!